En vanlig kväll för en LiTHstuderande

Yes! Nu är skolan igång på riktigt igen, det känner jag det! =)
Årets första kravall rockade fett (tro det eller ej eftersom tentakravaller inte brukar vara kända för att  va speciellt häftiga..). Det kan höra ihop med att HU har Nolle-P och grejer så att inte alla dräggiga teknologkillar fick plats (men i och för sig så var tidigarenämnda i majoritet som vanligt..). Hur som helst så var kvällen grym i alla fall!

Började med Qsin's och min rituella förfest (käk-cider-smink-kläder-skitsnack) hemma  hos mig för att vidare dra upp till den fruktansvärt iskalla SOF-baracken i märkesbacken, som ligger på kanonbra krypavstånd till Kårallen sen..Vi var ett schysst litet gäng som hade samlats och alla komitéeare fick för första gången chans att visa upp sig i sina bedårande, röda rockar. Antagligen så var det den stösta anledningen till att dom var där över huvud taget eftersom alla skulle upp dagen efter men vad gör man inte liksom!? All marknadsföring är bra och framför allt hade jag jättekul över att dom var där! Jag börjar numera komma in ganska bra i detta härliga gäng ochhar även här fått stämpeln som konstig värmlandstös (vad kan det bero på!?).

Fortsättning sen till Kårallen där vi fick större delen av kön att sjunga en massa konstigt nostalgiska barnfilmssånger.. Hehe.. Timon och Pumbaa dör aldrig i min och Qsin's värld! Ingång efter mycket huttrande och för att få Qsin att stanna till stängning för en gångs skull så fick jag börja kvällen med att muta henne med en hamburgare (ni vet hur det är med barn.. man måste alltid ligga steget före och gardera sig!). 

För en gångs skull kände jag alldeles för många människor så jag hade fullt upp tamefasen hela kvällen! Dennis och resten av FBI kom tillslut även om dom sa att dom inte skulle (dom kunde väl inte hålla sig ifrån när det för en gångs skull var tjuv-och-polis-tema..=)). Tack till dom i alla fall även om jag härmed har bestämt mej för att aldrig mer skaka rumpa med FBISamuel!  Hehe.. Om det inte slutar med att jag slår ihjäl mej så lyckas vi alltid skämma bort oss konstigt nog.

Pratade också med den mytomspunne Christer Carlsson vilket var jättekul! Det är en lång historia för er LiU-studenter som fortfarande inte vet vem "Crille" är men för att göra en lång historia kort så kan jag ju i alla fall nämna att han just nu står nominerad till "Årets Linköpingsbo" för allt kanonjobb han gör för oss studenter. Christer och jag pratade som om vi känt varandra hur länge som helst och det var en minst lika fascinerande människa som folk tidigare hade utgett honom för att vara. Så är ni nyfikna på denna människa eller inte har röstat på honom i valet till årets linköpingsbo än så tycker jag det är hög tid att gå in på www.corren.se och göra det!

Hmm.. Föutom att kvällen som vanligt blev ganska störd och full i bus så vet jag inte riktigt vad jag mer behöver nämna i min berättelse om en ordinary studentkväll i Linköping med tillhörande kravall.
Folk i största allmänhet skulle nog tycka att vårt sätt att festa var ganska sludit men för oss LiU-studenter (och då främst teknologer) har kravallerna sin charm. Inte nog med att alla går dit så är det mycket praktiskt eftersom alla har en identitet i sina overaller. Bruna overaller är som känt tabu för oss tjejer eftersom det betyder datanörd, alla grabbar vill få tag i en lila overall eftersom det står för sjuksköterska och så vidare.. =) Jättepraktiskt! Dessutom är overallen det optimala plagget eftersom man kan skita ner sig hur mycket man vill och eftersom man aldrig behöver tänka ut vad man ska ha på sig! Även Kårallen där denna annorlunda parningslek utspelar sig är ett helt enkelt optimalt festplace av någon konstig anledning..
Hehe.. Kalla mej nördig teknolog eller nått men att festa i overall tänker jag aldrig växa ifrån!

Qsin tog sitt pick och pack och drog från mej till Tranås vid typ 8 imorse. Självklart hade vi sovit skavfötters vilket tydligen har blivit det sista steget i vår ritual.
Själv måste jag påstå att fredagar i skolan numera är ganska avlägsna och att My är bra när det gäller att ta anteckningar. Dock kan jag ju alltid hävda att jag sitter och väntar på att Annalisa ska komma snart. Förväntningarna är höga på kommande miserabla kväll med en trea vin och mycket nostalgi. Längtar efter dej nästansyster!

Ha det bra allihop och glöm inte att rösta på Christer Carlsson!



50 unika intresserade!

Söndag igen då.. Snön faller  för första gången på mycket länge och trots att  termometern visar nolla så kan man ju alltid hoppas att det kan bli en riktig vinter.. Jag menar; Vi har ju aldrig vart så nära i alla fall!
För tillfället sitter jag med papper och penna och brainstormar labben i programmeringen som vi ska börja med imöra. Yes! Det är verkligen det man längtar efter en söndag kväll! (Eller nått...)
Visseligen har helgen vart kanon med utgång i fredags (och det vet man ju vart det sluta..) och med Dennis som sällskap igår kväll. Trots att man somnade ifrån TV, vin och allt redan klockan 11 så var det grymt  kul att se lilla Glis för en gångs skull... Händer alldeles för sällan men det är väl så när man är så grymt upptagna människor som vi är..  Eller??
Har verkligen ingenting kul att skriva om idag känner jag..  Till och med Binglotto verkar vettigare att sysselsätta sig med än att sitta här och ordbajsa. Hade man en lott så skulle man ju till och med kunna vinna nått....??....
Vill dock utbringa en skål och säga grattis till den okända, lyckliga människa som lyckades bli den femtionde unika besökaren på min blogg!

Puss å Kram!

begreppet Flammankö

Sitter hos Qsin och har precis ätit frukost (eller lunch, eller brunch eller nått..). Ganska mysigt och ganska slappt.. Lina och Qsin slåss om soffan för att halvhjärtat se på reprisen av Idrottsgalan, Max är den seriösa av oss som faktiskt precis blivit klar med disken efter vår eminenta frukost och som antagligen även han nu gör ett gott försök att inta den alldeles för lilla soffan.. Jenny sover fortfarande efter alldeles för mycket vin och jag är självutnämnd till uppgiften att blogga om det hela.. De e najs!

Kvällen igår var faktiskt mer wierd än vanligt; Förfest hos Qsin med en hel del folk för att sedan spatsera bort till Flamman där det självklart var lika lång kö som vanligt! Alla var överens om att Platens därför var ett bättre alternativ.. Förutom jag själv förstås som inte har alltför mycket till övers för fjortishaket Platens..
Gissa hur vi löste problemet? Jo, självklart stannade jag kvar i kön till Flamman medan dom andra gick ner till stan.. :D Ye, ye.. Jag stod ganska bra i kön i alla fall tillsammans med några trevliga människor varav en var kusin till en som jag har gått i samma gymnasieskola som och som jag överhuvudtaget aldrig har pratat med. Hehe.. Men jag hade ju på så sätt grymt mycket gemensamt med tjejen i kön (eller nått..). Dessutom visste jag ju att det åtminstone fanns några stycken där inne som jag kände.
Jag gillar inte att köa men att Flammanköa är nått speciellt; Det är mer en kul mellanfest än ett jobbigt och stressat kösystem..

Kvällen var askul ända tills jag skulle gå hem och kom på att mina nycklar låg kvar hos Qsin.. Så vad gör man? Jo, efter att ha ringt till Qsin (som inte svarar) ett antal gånger åker man ner till Platens och kollar efter dom. Där träffar man Lotten som säger att dom redan gått hem för längesen.. Upp på cykeln igen alltså för att trampa hem till Qsin. En nyvaken Lina öppnar dörren och jag bestämmer mej för att inte gå ut i kylan en gång till utan lägger mej skavfötters med min underbara Qsin.
And here I am.. :)

Enda målet med dagen är att ta mig hem vilket jag inte planerat att ta itu med än på ett tag...
Tror att jag ska va med och slåss om soffan ett tag..


labbar vs fester

Jaha... Så var skolan igång igen.. *jubla*
Har öppnat hårt med två labbkvällar av två möjliga plus ett fullspäckat schema med föreläsningar.. *jubla ännu mer*
På ett sätt så känns det skönt att återigen få lite disiplin men på ett annat sätt  så har ledigheten vart alldeles för värdefull. Den nalkande våren förväntas innehålla en hel del (mer eller mindre roliga) events och lyssnar man bland annat på äldre I:are så är detta den mest krävande delen av utbildningen vilket även jag själv kan anta med hänsyn till alla de labbrapporter och uppgifter som ska lämnas in i vår. Till de mer roliga händelserna, till skillnad från en hel del skolarbete, hör bland annat den årliga I-kabaréen, klassittning, ett godtyckligt antal större kravaller och självklart SOF som närmar sig med stormsteg!

Ja SOF ja.. Jag börjar mer och mer inse vilken bisarr tillställning jag är med och anordnar  =) Mötet som vi hade igår kväll angående hur området ska se ut i form av teman och utplacering av barer/dansgolv m.m  var kreativt men ack så bisarrt även det! =) Diverse konstiga idéer kom givetvis upp och det blir ju bara roligare när folk gör allt för att späda på dem.. Hehe.. För er studenter på LiU som fortfarande inte tänkt på det; Sök SOF! Vi har asskoj ;-)

Mindre trevliga kanske jag kan påstå att labbarna är.. Precis kommit hem från den inledande labben och trots att jag kan tycka att det är ganska inspirerande när man väl har fixat det så är det lika frustrerande innan man har gjort det. (Hmm.."Inspirerande" Vilket jäkla ord.. Kan jag va nördig teknolog eller??!!) Ye, ye.. Klarade den gjorde vi i alla fall och nu ska jag bara njuta av återstoden av kvällen så länge den varar!

Något mer som jag har kommit på för att jag över huvud taget ska överleva all motigt skolarbete är att ha ett klart uppställt mål inom räckhåll! Mina mål just nu är att denna helgen få gå ut med Qsin och Lina som kommer och hälsar på och sen är det inte så lång tid kvar förrän min underbara nästansyster kommer och hälsar på helgen efter..*Längtar efter Annalisa* Har jag tur får jag även gå ut på torsdag även om jag är lite skeptisk mot tentakravaller..
Nu ser man vilken tur att det finns både mycket skolarbete och många fester! Jag kan ju inte fixa allt arbete utan att få sätta upp en massa roliga mål hela tiden =)

Dagens tips: www.sof2007.se

stormvarning..

Regn...Blä!! Dessutom stormvarning i ungefär hela landet! (Gald att jag inte bor på västkusten där det till och med är orkan!)
Vart tog det bistra januarivädret med gnistrande, snöklädd mark och stålande solsken vägen???!!
Hmm... Egentligen så borde jag kanske inte klaga eftersom den här dagen är gjord för att bara sitta inne och ta det lugnt vilket jag hade planerat idag.. Jag menar; Annars skulle jag ju vart tvungen att ha dåligt samvete för att jag inte tog itu med någonting också =) Kan ju alltid hoppas att någon vänlig själ tar sig i kragen och kommer hit och tar det lugnt tillsammans med mig.. *väntar*
Hehe... Eftersom jag definitivt inte tänker vara den vänliga själen som beger sig ut i regnet och blåsten så går jag enligt strategin "mutor"; Nygräddad kladdkaka och underbart gott kaffe i min nya perculator utlovas för den som är snäll nog att komma hit!

Ye, ye.. Det kanske inte är direkt det bästa sättet att ragga kompisar genom att blogga men var ju värt ett försökt i alla fall =)

Ska gå och plocka ut kladdkakan nu.. Lunktar helt underbart! ;-)


Konsten att bara vara..

Vaknat för inte så längesen.. Skönt!
Ledig i ytterligare fyra och en halv dag.. Underbart!
Tydligen så börjar jag vänja mig vid tanken att ha mycket tid över..  Jag vet faktiskt inte när det kan ha inträffat senast. Har alltid vart så grymt stressad när jag har haft någon timme till övers och inte haft en tanke på att det kunnat vara bra tillfällen att faktiskt slappna av. Beundrar faktiskt de människor som kan konsten att bara vara.. För den konsten har jag aldrig haft tid att lära mig!
Visseligen så  har jag faktiskt kunnat sysselsätta mig med ganska mycket under dessa två ensamma dagar trots att MSN inte har någon lust att fungera  och trots att majoriteten av alla människor tentapluggar.
I förrgår fixade SOFMicke  bastu som sagt och även om uppslutningen inte var den bästa så hade i varje fall jag ganska mysigt! Alltid kul att snacka med nya människor som man egentligen har en hel del gemensamt med (..i detta fall SOF). Vaknade lite halvrisig igår eftersom vi efter bastun gjorde ett gott försök att  tömma Mickes bar. Kan meddela att det projektet blev ganska misslyckat eftersom jag aldrig har sett ett större privat barskåp än hans! ...Men kul hade vi! =)
Vaknade som sagt lite halvrisig men bestämde mig ändå (dum som jag är) för att baka matbröd eftersom jag igår morse ännu inte hade börjat inse vad som menas med att vara ledig och slappna av. Brödet blev helt ok och jag hann både med att powerwalka en timme OCH laga mat till min kära Qsin som skulle komma upp  efter praktiken.. Inte nog med att vi hade stört kul i några timmar så var jag hos Niklas och tittade på SmalaSussie som utlovat oxå. Riktigt klockren film faktiskt! Vet inte om Niklas var lika road av värmländsk landsbygshumor bara men va fasen.. Det är en klassiker som man måste se! =)

Ensamheten är inte lika stark nu.. Ska upp till skolan snart för att få min dagliga dos av trevligt sällska men annars så ska jag fortsätta träna på att bara vara.. Börjar faktiskt trivas ganska bra med att bara vara hemma och pyssla lite i sakta mak..

Ha det bra gottfolk och njut av vintern! (eller nått...)

Back to reality

<
>Så var man tillbaka till det blåsiga östgötalandskapet där det idag har vart över 11 grader varmt. (Helt sanlöst!) Hur som helst... Skönt är det att vara tillbaka även om det kändes lite tomt när mamma idag lämnade mig i ensamheten.. En ensamhet omringad av tentapluggande kompisar och praktiserande Qsiner nere i Tranås. Vad har hon tänkt sig att jag ska hitta på i en hel vecka framöver!!?? Visseligen så kan hon ta sig an både skitiga fönster och matbrödsbakning men fortfarande så ensam juh!

Vi har haft jättemysigt sen vi kom hit i alla fall..Små promenader och en hel del plock i gamla lägenheten har det blivit så för en gångs skull har vi fått ganska mycket gjort! (Det brukar inte bli så när nån hemifrån kommer hit nämnligen...) Dock har det vägts upp av vin och god mat både i går och förgårkväll..=) Inte konsigt att Dennis inte kunde hålla sig borta när vi hade så mysigt och dessutom hade plockat ur nästan hela lägenheten i Ryd! Stackars liten som måste bo kvar i ett eko i brist på möbler men dessutom ett eko av gamla minnen som hela tiden kommer tillbaka.. Fasen! Jag som fick ångest bara av att öppna dörren när vi var där och hämtade de sista grejerna igår..
Bra är det i alla fall att min lilla Glis vet om att han är så välkommen hit.. Speciellt när det finns gasch! ;-)

Nu har jag i alla fall tvingat min Qsin att bjuda på toast i sin nya OBHNordica Chillitoaster. Wow! Det bästa är att hennes saker är mina saker!

Herrå!
>

lite nördig kanske...

Sitter här hos hemma hos pappa.. Idag är det barna som har åkt tillbaka till mamma och jag som tar det lugnt här hemma i Hibbel hos pappa till skillnad från igår då det var tvärtom.. Skönt! Har precis sadlat av den där halvfeta ponnyn igen efter att ha vart ute i mörkret med träningsvilja, stjärnsporrar och ett dussin reflexer. Stackars Sirocco! Han måste tycka att jag det är hemskt att ha mig tillbaka =)
Eller inte... Faktiskt så känns det som om han är ganska nöjd över att ha någon som bestämmer över honom för en gångs skull.. Killen måste ju alltid vara lite envis till att börja med (jag känner min ponny alltför väl =))så jag fick slita ganska mycket innan han tillslut gav efter.. Lite skänkelvikningar, enkla stopar, samling och gångartsbyte fick räcka för dagen och jag gav mej inte förrän han gjorde det bra! Eller ok.. Hyfsat i alla fall =)  Han är underbar och det mest underbara är att vi tillsammans utbyter en total respekt och tillgivenhet. Det är faktiskt ganska häftig känsla man får uppleva när man blir ett med djuret. När man har sån bra kommunikation så man nästan kan göra vad som helst tillsammans menar jag =) Ok.. Jag och Sirocco kanske inte kan göra vad som helst direkt men vi mår jäkligt bra tillsammans.. Något som jag inte har upplevt på flera år!
Sen var det i alla fall vila efter ett halvseriöst träningspass.. Fan va nördig man blir på en gång!! Men va fasen.. Detta är vad man levt för och kämpat med i åtminstone halva sitt liv så vad ska man göra? Man kan ju knappats överge sin bättre hälft bara sådär... =)
Får se till att få igång den lilla havremoppen lite oftare..

Nu ska jag i säng för att orka fixa sista arbetsdagen imöra.. Puss å kram

Tre generationer och lika många vinglas

Mysig käll... Inga barn. Paj, min favorit, serveras utan att ens behöva tjata på mamma och vi sitter och dricker lite vin och pratar om allt mellan himel och jord medans vi väntar på att maten ska bli klar. Mormor kommer som vanligt in när hon känner på sig att det vankas mat och ett glas rött men jag lovar; hon är så välkommen!
Någonting fattas dock... Det är ganska uppenbart att det är alla barn som är hos pappa. Trots att både jag, mamma och mormor tycker att det är jätteskönt att bara ta det lugnt utan att alla syskon ska springa och dra i en för en gångs skull så är det ändå fruktansvärt tomt och på något sätt alldeles för stilla för att allt ska stå rätt till.. Konstig känsla faktiskt...

Måste erkänna att jag börjar ledsna ganska mycket på att behöva bry mig om alla andra nu eftersom det tar en hel del på krafterna.. Vill hem nu.. Jag och mamma åker på måndag morgon efter att barnen har lämnats i skolan.. Skönt, skönt...

Men nu ska jag passa på att njuta lite av stunden. Irish coffee och mer skitprat =)

Ha en bra onsdagkväll...

Gott nytt år!

Precis kommit hem från Trysil..och ja; det blev att vi åkte dit i alla fall! *jubla* Lyckades få med Qsin tillslut och tur var väl det för fasen vilken grymt rolig helg vi har haft! =)
Ola kan vara riktigt bra att ha när man får hänga med upp till stugan i Trysil och jag måste faktiskt säga att det som var tänkt att det skulle bli en favorit i repris från nyår för två år sedan blev till och med bättre.. Tro det eller ej men jag, Qsin, Dennis, Ola, Ray och någon Björn tillsammans med en hel del skumpa, en hel del fyverkerier och en alldeles för liten stuga på felsidan av Trysilfjellet kan resultera i ett grymt lyckat nyårsfirande. Dagen började med skidåkning i mängder under grymt bra förhållanden! Solen lyste upp nysnön när vi stog långt ovanför målnen längst upp på fjället och med blåst på ungefär ett par sekundmeter och till skillnad från vintern än så länge så var det jättefint! Förutom lite väl mycket kramsnö på sina håll var även backarna bra. Det är också vid sådanna tillfällen man märker hur otränad man egentligen är! Efter en hel dags åkning sa benen stopp vid sista åket och jag det är ett under att jag överhuvudtaget tog mej ner för berget =) Inte konstigt att jag nu sitter här med megaträningsvärken Oskar i hela kroppen =)
Kvällen var helmysig den också; Alkoholen tog sådär lagom bra när man var sliten från backarna och jag älskar när allt är sådär kravlöst; Vi tog det lilla lugna och drog så småningom upp till byns pub lagom till tolvslaget. Tolvslaget ja, ett sånt där tillfälle som är gjort att missa.. Jag vet inte om jag någon gång lyckats pricka tolvslaget med mindre än en minut utan brukar alltid lyckas krama om alla alldeles för tidigt eller för sent.. Va fasen spelar det för roll egentligen? Just då är alla nervösa för att missa den där tidpunkten som är så magisk! En tidpunkt som visar sig vara precis som alla andra egentligen och som inte förändrar någonting... Hmm.. Man får väl se hela nyår som en extrachans till fest helt enkelt men jag tycker fortfarande attd et är jobbigt när allt måste vara så speciellt hela tiden..

Kul hade vi i alla fall och jag och Dennis var självklart kvar till sist den här gången oxå..

Nu sitter jag åter hemma i Stöpa igen. En resa hem från Trysil som egentligen brukar ta tre och en halv timma tog denna gången fem på grund av syrrans jävla Mersa som kom på att han inte alls ville fortsätta hem efter halva vägen. Mitt och Qsins ofattbara bilintresse räddade oss dock när vi efter tio minuter med varningsblinkers testade att vrida om nyckels igen. Bilen startade och vi kommer nog aldrig att få reda på vad det var för extremt tillfälligt fel som stoppade vår färd..
Nu funderar jag på att gå och lägga mej för att orka upp till en ny arbetsdag imöra.

Gott Nytt år!!