Grilla!!??

Efter en, tro det eller ej, lugn vecka så är lilla Madelén oförskämt nöjd. Jag har precis slagit mej ner i min alldeles för ovårdade lägenhet efter att ha vart på grillning för tredje dagen av fyra möjliga denna vecka. Oförskämt nöjd som sagt och även oförskämt , härligt berusad för (även det) tredje gången av  tre möjliga grillkvällar.
Egentligen borde mitt, mer eller mindre, ordentliga jag skämmas över den den konstanta promillehalten även om den är minimal men jag har verkligen ingen lust att göra det heller! Även allt som jag borde ta tag i vill jag slänga ett ömt medlidande eftersom jag vet att jag inte kommer att ta itu med allt detta under den period av två veckor som jag nu kommer att vara ledig.
Värmerekordet som är sedan 150 år tillbaka har  (även det) blivit slaget för tredje gången denna vecka så man måste känna sympati över min lycka! Jag älskar våren! Känslan när solen sänder sina första värmande strålar är en eufori som man inte hade en aning om att man kunde uppleva. Samtidigt så känner man igen denna lycka så fruktansvärt väl när den väl kommer eftersom det är samma sak varje år någon gång i denna period. Jag vågar dock påstå att det kanske i år tar priset på grund av 18 grader Celsius i slutet av mars..

Lyckan fortsätter.. Imorgon är det tidig morgon i skolan även om jag inte börjar förrän 13. Dela ut flyers i Märkesbacken kan ju vara kul om folk var lika glada som de var idag och igår vid samma event. På kvällen bjuder Micke på (tro det eller ej) sjurättersmiddag för oss i orkestergruppen och sen är det lov!
Jag ser fram emot ett underbart lugnt och skönt lov!

Sov gott vänner!

älskar våren

Tillslut! Sista tentan är inlämnad.. Sista ångesten lagt sig.. och
trots att det inte alls gått som jag förväntade mig; programmeringen åt
helvete och ekonomin över förväntan, så måste jag säga att jag är nöjd
och framför allt lättad.
Så efter en välförtjänt bastu med mina
pojkar från klassen och en grymt soft efter-tenta-p-fest hemma hos
Niklas så har jag nu lyckats återvända till verkligheten (det vill säga
det vanliga livet utanför tentaperioder). Folk som inte upplevt
tentaperioder någon gång borde pröva på detta! Inte för att bittert
kunna påpeka att man faktiskt suttit i skolan och pluggat 10 timmar
varje dag i ett par veckor utan för att få uppleva den underbara frihet
inlämningen av sista tentan innebär. Hur utslitna som helst är vi nog
alla vid detta tillfälle men jag säger bara: lyckorus!
Innan jag
glömmer bort det vill jag ge en eloge till Qsin som lyckats stå ut med
mej och klarar jag tentorna så beror det på godiset och ciggen som jag
fick mitt i veckan ?

Hör och häpna så har den ambitiösa
flickan till och med lyckats vårstäda sin enorma lägenhet idag. 27
kvadrat tog en hel dag att blåsa ur men det var det fasen värt! Efter
två hektiska veckor så hade min stackars ensamma etta kunnat bli
definitionen av Chaos och ärligt talat; det är ganska imponerande vad
en till synes (hyfsat) skötsam tjej lyckas förvandla sitt trivsamma hem
till ett, just det, kaos under lite drygt två veckor ?
Det kan ju
låta konstigt i sig men idag har jag faktiskt bara njutit av att städa
lite där man har lust. Det är ju nästan så att man blir rörd av blotta
tanken på att få vara ledig en dag och bara vara för sig själv..

Jämför med vad som helst som får mig på gott humör; En fin vårdag tar
nog ändå priset och speciellt när man kan få chansen att bara få njuta
av de värmande solstrålarna som man saknat en hel vinter!

Jupp, jupp.. Dags att sova ut för att orka påbörja en ny period imöra..
Sov gott vänner!

Inför tentan idag

...Jag kan ju lika gärna fortsätta på temat "tenta-ångest" efterson det som sagt är en av de få saker som man orkar tänka på just nu.. Dock kan jag ju i och för sig lyckligt nog vända på det litegrann och våga påstå att min ångest inte är lika stark som den borde vara.
Jag kan ju citera Filip som så vackert hade uttryckt sig: "Det går åt helvete i alla fall...". Eller motsatsen som Niklas kör med: "Hur svårt kan det va?!" :) Oavsett vilket (eftersom jag inte än har funderat ut vad som beskriver situationen bäst) så känner jag mig ganska nöjd.
Det  finns omtentor men det finns inga omfester! Jag har gått in för det hårt i vår vilket kan vara anledningen till att jag även har dissat allt vad plugg heter. SOF-perioden är värt guld och eftersom jag antagligen inte får chansen att uppleva det igen så kör jag på fullt ut!

Sådär ja.. Så har man garderat sig mot ett stort, fett U i MatStaten som jag skriver idag också.. Känns bra :)

Vad bättre är så ska jag ju faktiskt hem till Värmelandet i helgen. För en gångs skull så längtar jag verkligen! Mormor fyller 70 och för de som inte har träffat min mormor så kan jag ju meddela att det kommer bli askalas :) Förväntar mig att ha grymt kul!
Inte nog med detta så är det ju även köttbullemissionering på måndag som gäller. Upp till Stjerneskolan bär det för att prata med treorna om LiTH och I. Även det ska bli jättekul. Ser fram emot att träffa gamla lärare och annat löst folk :) Hoppas också på att ha en hel del att blogga om när jag dyker upp i Linköping igen på måndag..

Önska mig lycka till på tentan!


parentes från funkissläppet - Colloseum

Sitter i Colloseum och försöker värva funktionärer till SOF. Sista 5 minuterna är påbörjade men faktiskt har det vart riktigt roligt under hela funkissläppet! Man känner sig ganska viktig när man sitter med en varsin laptop och registrerar folk på löpande band! Ångrar inte en sekund att jag tillslut valde att vara med i organisationen. Ni som inte vet vad detta innebär kan ju bara bortse från denna parentes. Ni som pluggar på LiU men inte är med i SOF kan ju bara ångra er över att ni inte sökte och tillsist: Ni som är med i organisationen: Tycker hemskt bra om er alla och fy fan va kul vi har! :)

Yeye.. Nu ska jag ta och packa ihop vårt lilla projekt..

Puss å kram
/Madde - lyckligt lottad Logiansvarig för SOF2007

Fanfar!

Tenta-p är en börda.
..Och det värsta med tenta-p är dessutom att tappra försök att undvika det för en stund är som ett enda stort Moment 22. Omöjligt. För om man vill försöka disskutera något annat som exempelvis kommande händelser, filmer, minnen, politik eller vad fasen som helst så slutar det alltid med att man likförbannat slutar där man börjar:
Ingenting är kul för ingenting har man tid med eftersom ingenting annat har man att tänka på än tentor. Hmm.. Kanske ett inte alltför komplicerat Moment 22 men jag lovar; har man vart med om det så är det precis så det uppfattas. Som en enda stort ekorrhjul som inte stannar förrän ett visst klockslag då sista tentan är inlämnad.

Just nu är jag bara i stort behov av sällskap. Varför inte någon från FilFak som åtminstone kan försöka att sakta in ekorrhjulet? (Ni vet de studenter som inte har en aning om vad tenta-period innebär...) Eller en lärare kanske? (Ni vet de studenter som inte har en aning om vad sals-tenta är överhuvudtaget..)

På tal om mina fördomar förresten: Pratade med en, för mig, tidiagre ganska okänd FilFakare i helgen och blir alltid lika imponerad av hur väl mina fördomar stämmer förresten med verkligheten. :) Denna gång i positiv anda vilket inte alltid är utmärkande för vad jag har för förutfattade meningar  om folk men ok.. Strumpor i sandalerna, eller hur var det?
Ye, ye.. Personen i fråga pluggade för övrigt KogVet. Ett folkslag som det finns alldeles för få av om jag får bestämma. Detta beror naturligtvis inte på programmet utan istället bristen på eftertänksamma människor i min närvaro.  Jag blir lika varm varje gång som jag får chansen att lyssna till en människa som har så mycket att säga mig och lika rädd blir jag också för min förmåga att undgå dessa unika människor i världen. Förvånad är jag däremot inte. Dessa människor är oftast sådana som är lyckligt lottade med att inte ha samma behov som "oss andra" av ytlig uppskattning. Ni vet vad jag pratar om, va?  Därför finns inte heller samma behov av att hävda sig hela tiden vilket gör att man försvinner i skuggan av de som fortfarande har behovet. (Ännu en av mina fördomar:))

Även om jag försöker så kommer jag aldrig till det stadiet  där jag kan befinna mig i ro med mina egna tankar och filosofier. Jag försöker på något sätt att inte vara avundsjuk på dessa människor som jag pratar om, eftersom inte heller det gör mig till en bättre människa, men som tidigare nämnt är det så skönt att bara få chans att sitta och lyssna. Kanske komma med en tänkvärd kommentar då och då som jag, i mitt stilla sinne, kan få tro att jag själv kommit på medan det egentligen bara är en avstickare från det jag just fått höra. Insikt gör att människan växer.
Människor överlag borde lära sig att ta sig tid. Den ständiga utmaningen om att alltid synas mest eller prestera bäst  bidrar inte till något annat än stress och en oändlig hunger efter ytterligare uppskattning och hävdande.

Om man försöker upptäcka fler än bara de människor som ställer sig i rampljuset så kan man lära sig en hel del. Mina fördomar är alltså fjärran från dagens filosofi men jag försöker intala mig själv att de mest är på skoj :) Den människa som dagens bloggande utgick ifrån var en lyckoträff och jag intalar mig själv att jag fick chansen till samtal på grund av mina fördomar ( vilket givetvis inte stämmer..:))

Dagens låt: Fanfar med Staffan Hellstrand. Den tar precis upp det jag är ute efter.        

tröttnat på plugg :)

99 unika besökare.. Hur fränt är inte det på en skala då? Snacka om att känna sig populär!

Mindre upphetsande är dock kvällen situation: Jag och Qsin har suttit och pluggat hela eftermiddagen ända fram tills nu (Qsin håller  tappert fast vid sin laptop fortfarande. Dom är ett bedårande par :)).
Ikväll är det inte ens Mat-Stat-böckerna som har vikt ut sig utan istället Ekonomisk Analys. Men tro inte att jag blir förförd enbart av dom hårda, varmt gula bokpärmarna . Icke! Det krävs mer än så! För börjar man betrakta dess inre och vad ämnet egentligen har att komma med så blir jag lika imponerad som av Qsins dåliga vitsar. Ni kan bara tänka er hur avtändande det kan va!? (Undulat=Ara-quack-quack.. Hehe..)

Yeye.. Nu har till och med Qsin tröttnat och sitter istället och leker med mina suveränt söta fiskar som någon/några fantasilösa jävlar har döpt till Oprah, Raggarfisken Fiat-Uno och Malte Knapp... Måste nog ta hand om henne så att hon inte leker sönder dom..

Puss & Kram