Alldeles för mycket tid över!

*Aaaarrrggg* Det är fasen tredje gången på bara några dagar som jag uppdaterar bloggen och tro det eller ej men det känns MYCKET frustrerande!! Detta på grund av att jag har kommit på mej själv med att ha alldeles för mycket tid över... Fasen... Om jag inte jobbar så sitter jag vid datorn eller sover; Sitter vid datorn gör jag för att jag saknar alla underbara vänner och sover gör jag för att mamma klagar över telefonräkningen eller för att jag inte jobbar =). Det är nu som man bör fundera över om det inte är dags att åka tillbaka till Linköping snart..

Inte heller vet jag om den omtalade Trysilresan blir av under nyår.. Det var nämnligen meningen att jag och Qsin skulle dra efter Dennis, Ola och Raymond en sväng upp till Olas stuga men om Qsin bangar så har man lixom inte råd att dra upp själv. Visseligen så kanske det vore lika bra eftersom jag egentligen inte har några pengar överhuvudtaget efter att ha betalat min andra dubbla hyra men å andra sidan så hade det vart riktigt kul med en favorit i repris från två år tillbaka då vi hade grymt skoj! Qsin; Ja ska spark' däj ôm du int följer mä mäj!!!!

Ye, ye.. Jag vet inte när jag fick uppleva ett nyår med min familj senast så det kanske är att satsa på iår istället... Jag, mormor och mamma kan ju konsten att ha roligt med en eller ett par flaskor vin och några cigariller så det ska nog bli bra =) Sen är det ju också alltid  lika mysigt att se pappas raketer vid Selma vid tolvslaget! (om man har skjuts ner till Sunne efter en eller ett par flaskor vin och några cigariller det vill säga...)

Hmm... Tyvärr så händer det som sagt inte speciellt mycket spännande i mitt liv nu så jag kanske borde sluta skriva nu... men jag lovar att återkomma om jag får nått intressant att skriva om eller också om jag har extremt tråkigt vilket antagligen lär ske innan det förstnämnda.. ;-)

Kram, kram...

den biologiska klockan..

Då var man igång med jobbet igen då.. Riktigt kul att vara tillbaka faktiskt! Det går till och med mycket fortare att komma ihåg allt än vad jag kunnat tro... Allting klarnar bara man sätter sig med det där j*vla SAP R3 som det egentligen inte finns någon logik i överhuvudtaget. Och ännu roligare blir det ju mer beröm man får av chefen och arbetskamrater. Vissa säger inte speciellt mycket utan bara sköter sitt jobb och svarar på frågor när de behöver och då blir man givietvis ännu gladare när dessa verkligen pekar på vad bra de tycker att det går för mig. En chans att få hålla huvudet högt ett tag. =)
Igår läste jag något ganska kul (men tankeväckande) i Aftonbladet som jag började fundera över; "Studenter är inte tillräckligt kunniga om att den biologiska klockan tickar och går. Ungdomstiden har blivit förlängd, men biologin är den samma. " På ett sätt så började jag bli lite stressad över citatet eftersom jag egentligen inte har reflekterat min livssituation som alkoholiserad student innan men strax efteråt kunde jag dock vända det till att jag faktiskt inte är mer än 20 än.
Idag kom jag att tänka på samma sak när jag satt med mina arbetskamrater på Tetra som alla redan har barn och familj och som självklart är det ständiga diskussionsämnet. Dock så är ju de flest över tio år äldre än mig men ändå! Jag vill påstå att man ibland känner sig liiite utanför på grund av bristande intresse av studentliv hos dom andra (OCH bristande insikt om den biologiska klockan hos mej=) ).

Hmm… Undrar egentligen hur mycket sanning det ligger i det där citatet…??…Undrar vilken förändring man skulle kunna göra i sitt studentliv för att komma ikapp sin biologi.. Är det festandet som det är fel på? Är det saknaden av en nybildad familj? Trots att jag både festar en hel del och nyligen har gjort mig av med mitt potentiella familjebildande så måste jag säga att jag i så fall inte är beredd att hålla med… Jag tror knappt att jag har lärt mig så grymt mycket tidigare om både mig själv och min omvärld som jag har gjort på dessa tre terminer som jag levt som student. Många gånger under den senaste tiden har folk kommenterat den insikt och det lugn som jag utvecklat sedan jag flyttade från Sunne.
Jag vet inte heller om detta bara angår mig och tyvärr kan jag inte tala för någon annan än bara mig själv men jag är fortfarande beredd att hålla med dessa människor; Den trygghet som jag har i mig själv nu är större än någonsin! Jag tror faktiskt inte att jag är beredd att landa än. Den dagen kommer och då är jag helt säker på att jag inser den radikala förändringen i mitt liv men fram tills det vill jag fortsätta flyga! Fortsätta ”leva livet” och göra det jag och bara jag har lust med för tillfället. Jag är medveten om min biologiska klocka men samtidigt så vet jag inte vad jag skulle kunna göra annorlunda för att bättre ta vara på min tid.

Hmm.. Jag tror att det är färdigfilosoferat för min del idag! Jag vet inte ens om jag ska dra någon slutsats av ovanstående skriverier, men jag kan ju i alla fall påstå att jag hellre utnyttjar mitt ”fria” liv än att till exempel gå min mammas väg som hade mig i samma ålder som jag är nu. Det kan hända att det funkade för henne men..

Ta vara på livet vänner!

Sanna å Ninni ute och rider

Ibland mår man bara så onödigt bra=) Har precis kommit in efter en timmes uteritt med Julia och sitter nu med en tekopp och den sista Alladinchokladen som är kvar efter jul.. (och ja; jag tycker faktiskt om körsbär-i-likör!) Det är inte konstigt att man blir lite nostalgisk när man umgås med hästarna.. Jag skulle nog kunna göra vad som helst för att återigen få uppleva allt; Siroccos och mitt eviga slit i strävan efter perfektion, den dagliga träningen oavsett väder och humör men som sedan gav utdelning vid tävlingarna. Vi blev ju faktiskt tillslut rigtigt bra! Det är inte det roligaste som finns att idag sitta på den omusklade, halvfeta ponnyn som en gång var mitt karriärobjekt även om det på sitt sätt också har sin charm att sitta och tänka tillbaka på alla underbara stunder vi haft. Ge en hyllning till westernridningen!

Trots allt så är jag glad över att Sirocco i alla fall är tillbaka på gården igen och att Julia för intresset vidare. Jag ska lära henne allt jag kan!


På tal om nostalgi så kan jag väl även nämna den något underliga kvällen igår. Tyvärr måste jag säga att jag blev riktigt besviken eftersom jag länge har sett fram emot Selma på juldagen. Ye, ye.. Det började trots allt bra med förfest hemma hos Fia. Jag satt och pratade med Madde Krönström och fick reda på att hon och hennes pojkvän äntligen flyttar ner till Linköping. Ser fram emot det riktigt mycket och det roliga är att pojkvännen tydligen är "bästa kompis" med Hübel i min klass! så jag och Hübel snackade över teefon igår och hade stora framtidsplaner i och med allt så vi var tvungen att visa och ta med dem på... (märk dock att detta var på fyllan =))

Vidare så anser jag mig kunna påstå att Singstar gör den optimala förfesten. Trots att det inte gick så jättbra så hade jag i alla fall grymt kul och tycker inte att det var mer än rätt att Miriam fick vinna över mig med tanke på att hon faktiskt kan sjunga plus att hon är en jäkligt kass förlorare! =D Lite mer trist var det att även Madde (kors i taket!) vann över mig men där kan jag ju ändå skylla på att min mick gick sönder.. Hrmm...
 

Så här lång var allting som väntat som sagt fram tills vi var tvungen att gå klockan kvart i 10 för att överhuvudtaget ha någon som helst chans att komma in på Selma. Redan på vägen bort träffade man en massa gamla klasskompisar och folk från förr... Yes! Madelén som älskar gamla klasskompisar och folk från förr! Vi har ju så mycket gemensamt! ....Inte.. Förrutom att man kommer från samma håla och är tvungen att låtsas som om man är intresserad av folk så finns det tyvärr ingenting att prata om vilket som kan vara ganska frustrerande när man har berättat att man pluggar i Linköping och att allt är bra nuförtiden för femtonde gången på en timme. Så klockan tolv tröttnade Madelén och ringde efter sin snälla mamma som kom och hämtade en halvtimme efter. Tacka vet jag Linköping! Jag har utan att tveka hundra gånger roligare på vår fester där då man slipper vara så jäkla tillgjord!


Hur som helst så har julen hittills vart kanon! Sådär kravlös och stillsam som en kanonjul ska vara men som man bara får uppleva några få gånger om året..

Än så länge har jag faktiskt inte börjar att tröttna på att vara hemma och imorgon börjar jag jobba vilket ska bli skönt eftersom man då kan komma ifrån lite och antagligen orkar stå ut ännu längre hos familjen och i Sune överhuvdtaget..



God fortsättning....






Sanna å Ninni ute och rider

Jullov!!!

Yipiiie! Jullov äntligen... Som jag har väntat! Två hektiska veckor har det vart, som vanligt under tenta-p, men inte nog med alla tentor så ska man hinna med att köpa julklappar och allt annat som hör till oxå.. Men tro det eller ej; Sista tentan skrevs imorse och sista julklappen var köpt för ungefär en timme sen.. Duktig flicka! Så det enda man kan göra nu är att vänta in tåget hem till Värmelandet. Det ska faktiskt bli jätteskönt att komma hem och bli omhändertagen av familjen för att tag. Inte helt ledig blir man under jul eftersom jag ska jobba på TetraPak under mellandagarna och efter nyår men det är faktiskt inte alls samma sak som att plugga i alla fall.. Plugget är man orolig för tamefaan hela tiden och har man tid över så sätter man sig och med någon olöslig mekanikuppgift. Tacka vet jag sju-till-fyra-jobb som man slipper att oroa sig för åtminstone på kvällar och helger. DET tycker vi om!

När jag startade den här bloggen så lovade jag mej själv  (lite halvhjärtat i alla fall) att försöka hålla den uppdaterad men det ser man ju hur det gick =) Jag skyller på att jag inte har haft tillgång till dator sen jag flyttade till nya lägenheten vilket i och för sig stämmer väldigt bra.  Fatta vad handikappad man blir utan dator i några veckor!? Nog för att jag nästan lika gärna kunde klara mig utan den här burken oxå.... Qsins gamla ärvda dator med Windows 98 och utan MSN (eftersom den är för gamal så kan man inte få in nått sånt på den... =)) har bosatt sig i min lilla lägenhet. Ye, ye.. Tacka Qsin för att jag har en dator överhuvudtaget och inte minst; tacka Erik för att han i alla fall fick igång Internet så jag kan använda datorn till något vettigt förutom att ha den som utomordentligt estetisk prydnad som tar alldeles för stor plats!!

Trots allt så trivs jag grymt bra i min lilla etta på 27 kvadrat. Jag trodde att jag skulle få cellskräck på en så liten yta men det har gått över förväntan. Det kan även vara för att jag inte har fått tid att vara ensam i vaket tillstånd i mer än två timmar i sträck men ändå... =)  Hmm... Och därmed kommer man in på spåret 'tenta-p' igen; Det enda disskutionsämne som finns under väl valda veckor varje år. Två av dessa veckor var som sagt de föregående.  Trots mycket slit, lite sömn och mycket ångest  är jag faktiskt ganska nöjd med min prestation. Det har vart ett grymt roligt tenta-p eftersom jag har suttit med ett helt underbart gäng människor.  Sådana människor som pallar att både plugga och skratta på samma dag! (Helt otroligt  eftersom det brukar vara det ena eller det andra; hyperseriöst plugg eller bara oseriöst flams)  Även andra oaser som till exempel SOFgänget och Qsin är alldeles underbara. SOFgänget som man kan dricka lite öl eller bara pepparkakor med och Qsin som bara är! Kan nog inte klara mig utan dig darling! 
Nu är det bara att väta på de tre tentaresultaten för att se hur det egentligen gick.. Det ska bli spännande men just nu orkar jag inte bry mig av en enda anledning som stavas J.U.L.L.O.V!!

Take care!



en händelserik vecka som BORDE redas ut =)

Hmm... En dålig männsika är jag om inte bloggat på en hel vecka. Tyvärr kan det bero på mitt icke befintliga internet i min extremt nya lägenhet. Flyttade för ganska precis en vecka sen nu och trivs förvånansvärt bra med min nya livssituation som ensamstående Kanka faktiskt. Läget kunde dock kanske optimeras ännu mer om jag bara hade internet =)
Mycket har hänt som sagt.. Önskar att jag hade mer tid att sitta här i sektionens datasalar och blogga alldeles för mig själv eftersom det finns ett otroligt lugn i skolan när de flesta har gått hem för dagen. Några tappra, mycket trötta eldsjälar sitter dock kvar och pluggar febrilt inför kommande tentor. Även jag var en av dessa fram tills nu otoligt nog men enda anledningen till att jag fortfarande håller mig kvar i skolan är att jag ska jobba på Kårallen ikväll (natt). Ska bli grymt kul med en massa flummiga LiThe-Blåsare och Sofare även om det kanske skulle vara snäppet skönare att krypa ner i en varm säng. Tur att jag har lovat mig själv att jag faktiskt får ta sovmorgon imorgon från allt tentaplugg...

Ye, ye.. Måste kila nu och svida om till min underbara overall men jag lovar att jag i alla fall nån gång ska kladda ner den gångna veckan eftersom den har vart alldeles för händelserik för att glömma bort =)

Puss å kram

en händelserik vecka som BORDE redas ut =)

Hmm... En dålig männsika är jag om inte bloggat på en hel vecka. Tyvärr kan det bero på mitt icke befintliga internet i min extremt nya lägenhet. Flyttade för ganska precis en vecka sen nu och trivs förvånansvärt bra med min nya livssituation som ensamstående Kanka faktiskt. Läget kunde dock kanske optimeras ännu mer om jag bara hade internet =)
Mycket har hänt som sagt.. Önskar att jag hade mer tid att sitta här i sektionens datasalar och blogga alldeles för mig själv eftersom det finns ett otroligt lugn i skolan när de flesta har gått hem för dagen. Några tappra, mycket trötta eldsjälar sitter dock kvar och pluggar febrilt inför kommande tentor. Även jag var en av dessa fram tills nu otoligt nog men enda anledningen till att jag fortfarande håller mig kvar i skolan är att jag ska jobba på Kårallen ikväll (natt). Ska bli grymt kul med en massa flummiga LiThe-Blåsare och Sofare även om det kanske skulle vara snäppet skönare att krypa ner i en varm säng. Tur att jag har lovat mig själv att jag faktiskt får ta sovmorgon imorgon från allt tentaplugg...

Ye, ye.. Måste kila nu och svida om till min underbara overall men jag lovar att jag i alla fall nån gång ska kladda ner den gångna veckan eftersom den har vart alldeles för händelserik för att glömma bort =)

Puss å kram

en händelserik vecka som BORDE redas ut =)

Hmm... En dålig männsika är jag om inte bloggat på en hel vecka. Tyvärr kan det bero på mitt icke befintliga internet i min extremt nya lägenhet. Flyttade för ganska precis en vecka sen nu och trivs förvånansvärt bra med min nya livssituation som ensamstående Kanka faktiskt. Läget kunde dock kanske optimeras ännu mer om jag bara hade internet =)
Mycket har hänt som sagt.. Önskar att jag hade mer tid att sitta här i sektionens datasalar och blogga alldeles för mig själv eftersom det finns ett otroligt lugn i skolan när de flesta har gått hem för dagen. Några tappra, mycket trötta eldsjälar sitter dock kvar och pluggar febrilt inför kommande tentor. Även jag var en av dessa fram tills nu otoligt nog men enda anledningen till att jag fortfarande håller mig kvar i skolan är att jag ska jobba på Kårallen ikväll (natt). Ska bli grymt kul med en massa flummiga LiThe-Blåsare och Sofare även om det kanske skulle vara snäppet skönare att krypa ner i en varm säng. Tur att jag har lovat mig själv att jag faktiskt får ta sovmorgon imorgon från allt tentaplugg...

Ye, ye.. Måste kila nu och svida om till min underbara overall men jag lovar att jag i alla fall nån gång ska kladda ner den gångna veckan eftersom den har vart alldeles för händelserik för att glömma bort =)

Puss å kram

Helgen i korthet

Jo men då är man hemma igen efter en snabbvisit i storstan och hos min underbara nästansyster. Jag tror att både jag och Julia har längtat ganska rejält efter att få ta oss till Stockholm bara hon och jag och det blev synneligen bättre än väntat trots att jag inte direkt var peppad efter fredagens motgångar på vägen hem till Sunne. På tal om det förresten; Tack alla underbara sektionsaktiva för en alldeles helkanonbra sittning och SOF-gänget för en minst lika helkanonbra för-(mellan-)fest och kravall.. Hehe.. Jag tänker nte ens försöka att beskriva minsta del av kvällen här för det skulle bara dra iväg =) Trots allt så ska jag be Marcus om ursäkt för kexchoklad och Tobbe om ursäkt för mitt jävligt korkade beteende.. Inte konstigt att inte jag har några kompisar =D
Ye, ye... Att ligga dubbelvikt på en bänk vid stationen i Katrineholm är i vilket fall som helst ingenting som jag skulle vilja rekommendera folk. Speciellt inte med en rejäl bakfylla oxå. En sån där bakfylla som man ytterst sällan får den ära att vara med om.. Som man kunde förstå så var tåget försenat en hel timme så väntetiden drog ut till nästan två timmar i Katrineholm.. Kul, kul. Men trots allt skönt att komma hem till Värmelandet tillslut. Mammas mat och syskonens omhändertagande eftersom vi har längtat efter varandra sen september.. Finns det något mer underbart!!??
Lördagen var helt suverän! Globen Horseshow blir som vanligt aldrig misslyckat liksom vindrickandet med min underbara nästansyster Annalisa i Täby. Alltid kul när man inte har setts på länge och har så grymt mycket att prata om..
Så sitter jag här igen.. En av mina sista kvällar på Alsättersgatan 12b. Gjort mitt bästa för att slippa gå upp och köa för Luciakraballen imorgon men jag och Qsin kom dock på att vi skiter i det i alla fall och försöker få tag i biljett till henne på annat sätt istället. Lycka till!


Helgen i korthet... Söndagsfilosofi på en inte alltför djup nivå eftersom jag är fruktansvärt trött...

Godnatt!